Instagramıma Kim Baktı?

Instagramıma Kim Baktı?

Normal Instagram fotoğraf veya video gönderilerinizi kimlerin görüntülediğini göremezsiniz, ancak fotoğrafınızı veya video hikayelerinizi kimlerin görüntülediğini anlamak oldukça kolaydır .

Bu talimatlar Android, iOS ve iPadOS için Instagram için geçerlidir.

Instagram Hikayelerinizi Kimlerin Görüntülediğini Nasıl Görebilirsiniz?

  1. Hikayenizi görüntülemek için akışınızın üst kısmındaki profil resmi balonunuza dokunun .

  2. Hikayenizin sol alt köşesine bakın. Takipçilerinizden herhangi biri onu zaten görüntülediyse, altında tarafından görülen bir etiket bulunan bir veya daha fazla profil resmi balonu göreceksiniz.

    Henüz bu göstergeyi görmüyorsanız , hikayeyi kapatmak için sağ üst köşedeki X’e dokunun ve takipçilerinizin izlemesi için biraz daha bekleyin. Bekledikten sonra, üçüncü ve dördüncü adımları tekrarlayın.

  3. Dokunun profil resmi kabarcıklar ile # tarafından Görülme görünüm sekmesini açmak için etiket. Sol üstte toplam görüntüleme sayısıyla birlikte hikayenizi görüntüleyen tüm kişilerin bir listesini göreceksiniz. İşiniz bittiğinde sağ üstteki X’e dokunun .

    Doğrudan profiline gitmek için herhangi bir izleyicinin profil resmine veya adına dokunun . Ayrıca kişinin bir daha görememesi için hikayeyi gizlemek için adlarının yanındaki üç noktaya veya alternatif olarak doğrudan mesaj göndermek için adının yanındaki posta simgesine dokunabilirsiniz .

  4. Hikayenin sol üst köşesindeki dişli çark simgesine dokunarak hikayenizin görüntüleme ve paylaşım ayarlarını özelleştirin . Buradan aşağıdaki seçenekleri yapılandırabilirsiniz:

    • Hikayeyi Gizle : Bu hikayeyi onlardan gizlemek için takipçi listenizden kişileri seçin.
    • Yakın Arkadaşlar : Bu hikayeyi yalnızca belirli kişilerle paylaşmak istiyorsanız, yakın arkadaşlarınızdan oluşan bir liste oluşturun.
    • Mesaj Yanıtlarına İzin Ver : Takipçilerinizin veya yalnızca takip ettiğiniz takipçilerinizin hikayenize yanıt vermesine veya yanıtları tamamen kapatmasına izin verin.
    • Paylaşıma İzin Ver : Takipçilerinizin hikayenizdeki fotoğrafları ve videoları mesaj olarak paylaşmasına izin verin.

    Hesap ayarlarınızdan, şu anda canlı hikayeniz olmasa bile hikaye ayarlarınızı istediğiniz zaman özelleştirin. Profilinizi açın, sağ üstteki menü simgesine dokunun, Ayarlar’a dokunun , Gizlilik ve Güvenlik’e gidin ve Öykü Kontrolleri’ni seçin .

  5. 24 saatlik hikaye sona erme süresinin ardından alt menüdeki kalp simgesine dokunarak bildirimlerinizi kontrol edin . Süre sona erdiğinde, hikayenizi kaç kişinin görüntülediğini bildiren otomatik bir bildirim almalısınız. Kimin görüntülediğini görmek üzere hikayenin görünüm sekmesini açmak için bu bildirime dokunun.

    Hikayenizi varsayılan 24 saatlik süreden daha uzun süre tutarak daha fazla takipçiniz tarafından görüntülenme şansını artırın. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken hikayenizi Öne Çıkanlar olarak ayarlamak. Hikayenizi görüntülemek için dokunun ve ardından sağ alttaki Vurgula düğmesine dokunun . 24 saatlik süre sonunda takipçilerinizin beslemelerinden kaybolacak olsa da siz kaldırana kadar profilinizde kalacaktır.

  6. Sizi takip etmeyen kişilerin hikayelerinizi görüntülemesini istemiyorsanız Instagram profilinizi gizli olarak ayarlamayı düşünün . Profiliniz herkese açık olduğu sürece herkes hikayelerinizi görüntülemek için profil resminize dokunabilir.

Başka birinin hikayesini her görüntülediğinizde, o kişi sizin onu gördüğünüzü görebilir. Başkalarının hikayelerini anonim olarak görmenin bir yolu yoktur, bu nedenle birinin hikayelerini görüntülediğinizi bilmesini istemiyorsanız, tek seçeneğiniz onu başka birinin hesabı üzerinden görüntülemek veya hiç görmemektir.

Bu Yazıyı Arkadaşlarınla Paylaş